Klimaholidays.grKlimaholidays.gr
Forgot password?

ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΤΗΣΗ

Απαραίτητα έγγραφα και πληροφορίες για αεροπορικό ταξίδι :   Ταξιδιωτικά έγγραφα που χρειάζομαι για να ταξιδέψω στο εξωτερικό :   Για ταξίδι σε χώρες εντός ζώνης Σένγκεν είναι απαραίτητο να έχετε μαζί σας την ταυτότητά σας ( νέου τύπου ), στην οποία θα πρέπει να αναγράφεται το όνομα και επώνυμο και με λατινικούς χαρακτήρες. Εάν δεν διαθέτετε τέτοιου τύπου Ταυτότητα θα πρέπει να έχετε μαζί σας το διαβατήριό σε ισχύ. Με την ταυτότητα σας μπορείτε να ταξιδέψετε στις παρακάτω χώρες ( Σενγκεν ) : Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, Εσθονία, Ισλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Νορβηγία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Πολωνία, Πορτογαλία, Σλοβακία, Σλοβενία, Σουηδία, Τσεχία, Φιλανδία.  

Για ταξίδια σε χώρες εκτός ζώνης Σένγκεν χρειάζεστε απαραίτητα διαβατήριο σε ισχύ και θα πρέπει να απευθύνεστε πάντα στην Πρεσβεία ή το Προξενείο τόσο της χώρας του τελικού προορισμού καθώς και τυχόν ενδιάμεσων χωρών/προορισμών που περιλαμβάνει η πτήση σας (είτε πρόκειται για πτήση με ενδιάμεση στάση χωρίς αλλαγή αεροπλάνου είτε πτήση με ανταπόκριση) καθώς σε μεμονωμένες περιπτώσεις ζητούνται και από αυτές τις χώρες πρόσθετα ταξιδιωτικά έγγραφα (πχ θεώρηση διέλευσης /transit visa).

 

Ταξιδιωτικά έγγραφα για παιδιά :

Τα παιδιά που ταξιδεύουν εντός Ελλάδας, θα χρειαστούν πιστοποιητικό γέννησης ή το βιβλιάριο υγείας τους. Για ταξίδι στο εξωτερικό χρειάζονται διαβατήριο σε ισχύ και όπου είναι αναγκαίο βίζα.   Αποσκευές : Το όριο αποσκευών διαφέρει σε κάθε εταιρεία και θα πρέπει να ενημερωθείτε κατά την έκδοση τους εισιτηρίου. Έχετε πάντα δικαίωμα για μία χειραποσκευή που θα πάρετε μαζί σας στην καμπίνα, της οποίας το όριο συνήθως είναι 5 – 8 κιλά. Η κάθε εταιρεία γνωστοποιεί διαστάσεις και μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος χειραποσκευής. Πέραν της χειραποσκευής μπορείτε να έχετε και αποσκευή ( βαλίτσα ), της οποίας το επιτρεπόμενο βάρος είναι 20 – 23 κιλά αναλόγως εταιρείας. Σε κάποιες αεροπορικές εταιρείες το κόστος μίας αποσκευής περιλαμβάνεται στην τιμή εισιτήριου, ενώ σε κάποιες άλλες είναι με επιπλέον χρέωση.   Μην ξεχνάτε να συμπληρώνετε ένα ειδικό καρτελάκι – tag με στοιχεία επικοινωνίας στη βαλίτσα σας.   Ηλεκτρικές συσκευές: Οι φορητοί υπολογιστές και οι ηλεκτρικές συσκευές  (σεσουάρ, ξυριστική μηχανή, κτλ.) επιτρέπονται στην πτήση, απλά πρέπει να περάσουν από ξεχωριστό έλεγχο όποτε φροντίστε να βγαίνουν εύκολα από την τσάντα χειρός. Ιατρικός εξοπλισμός και φάρμακα: Ο ιατρικός εξοπλισμός επίσης επιτρέπεται στο ταξίδι αλλά θα περάσει από ξεχωριστό έλεγχο πριν την επιβίβαση στο αεροπλάνο και θα πρέπει να συνοδεύεται από τα απαραίτητα έγγραφα. Ειδικά φάρμακα και αναπνευστήρες θα πρέπει να περάσουν από τον έλεγχο του αεροδρομίου και να συνοδεύονται από χαρτί γιατρού. Μουσικά όργανα: Αν σκοπεύετε να ταξιδέψετε με μεγάλα μουσικά όργανα συνιστάται να επικοινωνήσετε με την αεροπορική σας εταιρία για να γίνουν οι απαραίτητες διευθετήσεις.   Δεν πρέπει να έχετε μαζί σας : Σύμφωνα με τους όρους που έχει θεσπίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση για την ασφάλεια των πτήσεων, οι επιβάτες δεν πρέπει να μεταφέρουν στις αποσκευές τους τα κάτωθι: Οποιουδήποτε τύπου όπλο, μαχαίρια ή αιχμηρά αντικείμενα, Πεπιεσμένα αέρια, Διαβρωτικά, Εκρηκτικά, Εύφλεκτα υγρά και στερεά, Ραδιενεργά υλικά, Τσάντες και , χαρτοφύλακες με ενσωματωμένα συστήματα συναγερμού, Οξειδωτικά υλικά, Δηλητηριώδεις και μολυσμένες ουσίες, άλλα επικίνδυνα υλικά, Υγρά σκευάσματα.  

Υπηρεσίες για άτομα με ειδικές ανάγκες.  Όταν κάνετε κράτηση πρέπει να ενημερώνετε ότι χρειάζεστε βοήθεια για το ταξίδι σας. Αν χρειάζεστε βοήθεια στο αεροδρόμιο σε οποιοδήποτε στάδιο του ταξιδιού σας θα πρέπει να την έχετε ζητήσει τουλάχιστον 48 ώρες πριν την πτήση σας. Φτάνοντας στα check in των αεροδρομίων ενημερώνετε ότι έχετε κάνει αίτηση για βοήθεια και φυσικά σας προσφέρετε δωρεάν. Παιδιά και άτομα που δεν μπορούν να ταξιδεύουν χωρίς επιτήρηση πρέπει να έχουν κάποιο συνοδό κατά την διάρκεια του ταξιδιού και για αυτό και πάλι πρέπει να ενημερώσετε των τουριστικό σας πράκτορα και την αεροπορική εταιρία πριν την προγραμματισμένη πτήση για να σας παρέχουν την απαραίτητη βοήθεια. Τα περισσότερα πλέον αεροδρόμια διαθέτουν σύγχρονες εγκαταστάσεις για εύκολη πρόσβαση για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Στο αεροδρόμιο Είτε ταξιδεύετε για δουλεία είτε για διακοπές, θα πρέπει πάντα να βρίσκεστε στο αεροδρόμιο αρκετή ώρα πριν την πτήση σας. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε τι πρέπει να κάνετε, επιτρέποντας αρκετό χρόνο για να έχετε ένα ήρεμο ταξίδι.  Ο γενικός κανόνας λέει πως πρέπει να βρίσκεστε στο αεροδρόμιο δυο με τρεις ώρες πριν την πτήση σας. Μόλις φτάσετε στο αεροδρόμιο βρείτε από πιο terminal (τερματικό σταθμό) αναχωρεί η πτήση σας και έχετε πάντα πρόχειρα το διαβατήριο και το εισιτήριο σας.